Klassiska tårtor

Finns det något som förgyller fikastunden mer än en riktigt god och smaskig tårta? Inte mycket om du frågar många. Allra helst ska det ju vara någon av de riktiga klassikerna.

Olika tårtsorter

TårtaEn tårta som i princip de flesta tycker om är prinsesstårtan. Det allra bästa med att äta denna tårta är givetvis att man kan ”spara” den godaste delen, marsipanen, till sist och äta den då. En prinsesstårta består av en tårtbotten med vaniljkräm, glasskräm samt grädde och som sedan täcks med ett marsipantäcke. I vissa prinsesstårtor är det dessutom sylt.

En annan klassisk tårta är Sachertårtan, vars upphovsman Franz Sacher bakade denna tårta första gången redan år 1832. Sachertårtan är en choklad tårta som består av två lager chokladkaka tätt ihop med aprikosmarmelad emellan. Allt ihop täcks sedan med ett täcke av chokladglasyr.

Schwarzwaldtårtan kommer ursprungligen från det tyska bergsområdet Schwarzwald och kan ha olika former och utseenden. En svensk variant av tårtan består oftast av marängbottnar varvade med vispad grädde. Sluligen dekoreras hela anrättningen med riven choklad samt chokladflarn på sidorna. I tårtans hemland Tyskland, och även i övriga delar av världen, består en Schwarzwald av en fluffig chokladbotten med körsbärsmarmelad som är garnerad med grädde, riven choklad och körsbär.

Beställa smakbit online

Är du en tårtälskare så har vi ett hett tips till dig. Det finns nämligen idag ett företag som säljer tårtor online, Postkakan. Hos dem kan du beställa en tårta, antingen till dig själv eller som present till en vän och sedan få den direkt hem i brevlådan. En perfekt annorlunda present för att visa ditt brinnande intresse. Tårtorna finns i smakerna;

  • Postnöt
  • Sacher
  • Apelsintryffel
  • Citron
  • Kola Cocos
  • Brända mandlar